Пожежна сигналізація


Пожежна сигналізаціяЩодня в нашій країні виникає понад 100 пожеж, в яких гине 5-6 чоловік. Підприємства та звичайні громадяни зазнають значних матеріальних втрат, прямі та побічні збитки від пожеж складають близько 2,0 млрд. грн. на рік. Наша компанія допоможе Вам підібрати необхідне обладнання та встановити його згідно ваших потреб. Сервісна підтримка, якість і швидкість інсталяції пожежної сигналізації дозволить Вам бути впевненим у безпеці.

Система пожежної сигналізації призначена для виявлення первинних ознак пожежі (задимленість, підвищення температури, ІЧ випромінювання) у будинках, спорудах та на відкритих площадках з метою вчасного інформування про пожежу.

Пожежна сигналізаціяЗа допомогою мережі сповіщувачів, підключених до головного пристрою (ППКП), відслідковуються усі приміщення захищуваного об’єкту на наявність ознак пожежі. Системи пожежної сигналізації за побудовою поділяються на адресні та безадресні.

При побудові безадресної системи пожежної сигналізації, декілька приміщень у яких встановлені сповіщувачі, об’єднуються в одну зону. Тому при спрацюванні сповіщувача відображається стан зони, а це група приміщень, кожне з яких треба перевірити на наявність ознак пожежі. Основною перевагою адресної сигналізації є відображення стану не тільки окремого приміщення, а навіть кожного сповіщувача, що допомагає миттєво зреагувати на сигнал системи, перевірити приміщення, та при наявності пожежі запобігти її розповсюдженню.

Адресна пожежна сигналізація має перевагу над безадресною в гнучкості побудови мережі, інформативності, управлінні евакуацією людей при пожежі та поступається в ціновій категорії. Тому адресні системи використовуються на великих об’єктах, без допомоги якої було б дуже важко слідкувати за об’єктом.
Основними складовими системи пожежної сигналізації є ППКП (прилад приймально-контрольний пожежний), сповіщувачі, оповіщувачі та передавальний пристрій (комунікатор).
Пожежна сигналізація
Прилад приймально-контрольний пожежний – це пристрій, призначений для прийому сигналів від пожежних сповіщувачів, забезпечення електроживленням активних (струмоспоживаючих) пожежних сповіщувачів, активацію оповіщувачів та передача тривожних повідомлень на пульт централізованого спостереження.

Пожежний сповіщувач – пристрій, що аналізує навколишнє середовище на фактор наявності первинних ознак пожежі та формує сигнал про пожежу. Як і ППКП сповіщувачі можна поділяти на адресні та безадресні.

Класифікація за ознаками пожежі, найкращим чином описує всю різноманітність пожежних сповіщувачів:
• Димові
• Теплові
• Полум’я
• Комбіновані (димовий та тепловий сенсор)
• Ручні

Також необхідно розрізняти типи виконань сповіщувачів у залежності від умов їх використання та місця встановлення:
• Внутрішнє виконання
• Зовнішнє виконання
• Вибухозахищене виконання

Пожежна сигналізація
Комунікатор – пристрій призначений для передачі повідомлень про виявлення пожежі на пульт централізованого спостереження. Саме завдяки комунікаторам пожежні служби мають змогу вчасно зреагувати та врятувати людські життя. Часто комунікатор називають модулем автодозвону. За способом передачі тривожних повідомлень комунікатори поділяються на провідні (Ethernet, телефонна лінія) та безпровідні (GSM, радіопередавачі)

Оповіщувач – це пристрій, що забезпечує світлозвукову та мовну сигналізацію про спрацювання системи пожежної сигналізації. Оповіщувачі бувають різної потужності та виконання. Конкретний тип оповіщувача, його виконання, потужність та кількість визначається ліцензованою проектною організації на стадії розробки робочої документації.

Деяке розпосюджене обладнання систем пожежної сигналізації: ТІРАС, POLON-ALFA, АРТОН, ЕЛЕКТРОНМАШ, АЛТОСАН, ВЕДА, СЕНКО. Наша компанія займається монтажем пожежних сигналізацій по усій Україні і ми з радістю допоможемо Вам.



Вверх!