Комп'ютерні мережі


Комп'ютерні мережіКомп’ютер є невід’ємною частиною не лише офісу, але й дому. Цю істину ніхто не наважиться оспорити. А коли з’являється декілька комп’ютерів виникає питання про їхнє об’єднання, а також дуже часто підключення до мережі Інтернет. Саме для цього і покликані локальні та глобальні комп’ютерні мережі. Локальні мережі об’єднують прилади на невеликій території, але коли мова йде про об’єднання віддалених офісів – в такому випадку інфраструктуру можна назвати глобальною.

При запровадженні комп’ютерної мережі Ви здобуваєте безліч переваг:
• Оптимізація витрат на зовнішні канали зв’язку для кожного пристрою
• Можливість обміну інформацією в середині мережі, що економить час Ваших працівників і збільшує продуктивність роботи
• Можливість віддаленого контролю за роботою Ваших працівників
• Можливість оперативного збору та обробки інформації
• Єдиний інформаційний простір

Комп’ютерні мережі на даний час будуються по технології Ethernet, яка, відповідно, найшвидше розвивається, в порівнянні з АТМ та іншими. За допомогою технології Ethernet можна побудувати канали передачі інформації на швидкості 10Мбіт/с, Fast Ethernet — на швидкості 100Мбіт/с, Gigabit Ethernet — на швидкостях 1Гбіт/с, 10 Gigabit Ethernet, 40Gigabit Ethernet, 100Gigabit Ethernet — на швидкості 10, 40 і 100! Гбіт/с відповідно. Проте швидкості від 10Гбіт/с і більше використовуються на лініях зв’язку глобальних транспортних мереж, а в локальних мережах використовуються швидкості 100Мбіт/с та 1Гбіт/с.

За середовищем передачі інформації телекомунікаційні системи можна поділити на безпровідні та провідні, які в свою чергу діляться на «мідні» та «волоконно-оптичні». Для стандартів 100Мбіт/с та 1Гбіт/с найчастіше використовують мідні кабелі, але вони чутливі до електромагнітних впливів, а також мають обмеження на довжину сегмента. Тому для прокладання комп’ютерних мереж на великі відстані використовують волоконно-оптичні лінії зв’язку, які є більш перспективними, надійними, та мають кращу завадостійкість, по відношенню до мідних кабелів.

Телекомунікаційні послуги є надзвичайно важливими в житті людини. Зв’язок повинен працювати завжди, особливо при виникненні надзвичайних ситуацій, тощо. Саме тому для проектування, побудови та експлуатації телекомунікаційних мереж варто залучати професіоналів з багаторічним досвідом роботи в цьому напрямку. Наше підприємство займається проектуванням і встановленням комп'ютерних мереж по усій Україні і ми з радістю допоможемо Вам.



Вверх!