Димовидалення


ДимовидаленняСистема димовидалення є не тільки одним з най важливіших елементів для протипожежного захисту об’єкта , але й збільшує шанси на успішну евакуацію.
Основним призначенням системи являється видалення диму або запобігання попаданню в приміщення для можливості евакуації людей у випадку пожежі. Зокрема система димовидалення використовуються в промислових цехах, а також висотних житлових будівлях (сходових клітках), пасажах, та атріумах торгівельних центрів.

Деякі системи в черговому режимі експлуатації об’єкту можна використовувати для звичайного провітрювання приміщень при цьому система залишається в режимі готовності.

ДимовидаленняСистеми димовидалення можна поділити на два види: примусового і природнього димовидалення.

Складається система примусового димовидалення з димоприймального пристрою, вентиляторів димовидалення, вентиляційних каналів а також з вогнесзатримуючих клапанів і вентиляторів підпору повітря. Основним завданням примусового димовидалення є зменшення концентрації та очищення евакуаційних шляхів та приміщень де можуть перебувати люди від диму за допомогою витяжних вентиляторів, або унеможливлення попадання диму в приміщення за допомогою нагнітаючих вентиляторів та затримуючих клапанів.

Основним принципом природнього димовидалення є звичайне відкривання вікон, люків, дверей, воріт та інших проємів для провітрювання приміщень, відповідно зменшення концентрації диму. Дана система може керуватися як в ручному режимі так і в автоматичному. Автоматичні системи після виявлення задимленості приміщення відкривають вікна, люки, тощо за допомогою електричних чи пневматичних приводів. За допомогою ліхтарів димовидалення можна зекономити на використанні штучних джерел освітлення і запобігання підвищенню рівня вологості приміщення! Причому автоматизована система природнього димовидалення при відчинених ліхтарях може автоматично закриватися під час дощу, снігу чи сильних поривах вітру.

ПП "СВТ-ПЛЮС" займається проектуванням і встановленням систем димовидалення по усій Україні і ми з радістю допоможемо Вам.



Вверх!